onsdag 28 april 2010

Dagens böcker

Boken FN-soldat i Kongo, Svenskar i strid 1961 - 1962 dök upp i dag. Boken The Future History of The Arctic av Charles Emerson håller på att läsas sedan i torsdag.

Blogginlägg utlovas.

J.K Nilsson

2 kommentarer:

chefsingenjören sa...

Har själv precis fått boken om Kongo. Den verkar lovande om man ska tro på citaten på baksidan.

"jag har varit med om många krig. Jag har sett många tappra män. Men dessa svenskar måste sakna nerver. Först skjuter de, sen tar de upp suin kamera och fotograferar och sen skjuter de igen".

Det är detta jag försöker hävda i dagens fokus mot att utbilda en insatsberedd armé. FV och M har varit det hela tiden. Vi var rätt bra förr också trots att vi "bara" hade en värnpliktsarmé!

J.K Nilsson sa...

Nu har jag skummat igenom Kongo-boken. Men med tanke på det PM jag tidigare publicerat på Bloggen och att det finns en B-uppsats om samma konflikt gör att jag kan uttala mig.

Jag har tidigare hävdat och jag fortsätter att hävda. Det internationella spåret är inget nytt för Försvarsmakten, det har varit en näst intill avskydd del men den har funnits där. Det nya är att det skall vara fokus för organisationen.

Vi har haft stridsflyg utanför Sverige gränser med skarpa uppgifter åtminstånde två gånger under 1900-talet. Armeofficerare har med välsignelse ifrån FN dragit ett jättelass sedan 1956.

JAg håller också med dig, CI, om anmärkningen om "bara" en värnpliktsarmé.

J.K Nilsson